снимка: avren.bgБСП, Демократична България и НФСБ  подадоха жалба до прокуратурата и

...
снимка: avren.bgБСП, Демократична България и НФСБ  подадоха жалба до прокуратурата и
Коментари Харесай

Три партии подадоха жалба до ЦИК и прокуратурата за изборите в Аврен. Регистрирани са нови граждани, някои с адрс в трафопост

снимка: avren.bg

Българска социалистическа партия, Демократична България и НФСБ  подадоха тъжба до прокуратурата и ЦИК за дейностите на досегашната общинска администрация в Аврен с кмет Емануил Манолов, тъй като на територията на общината има вписани нови 1034 поданици. Това е опит да се манипулира вота в интерес на ГЕРБ, настояват те.

Новите жители на Аврен са регистрирани на адреси, които те дори не знаят къде са намират, а някои са с адрес електрически трафопостове и кравеферма, пишат подателите на жалбата до медиите. Ето какво още се споделя в известието:

" Населението на община Аврен се е нараснало с 1515 души по сегашен адрес  като всички от общинската администрация и техните родственици, макар че живеят във Варна са регистрирани на адреси в община Аврен за да гласоподават за ГЕРБ, написа в жалбата.

Отделно със 158 души отвън община Аврен са сключили  граждански контракти като са били задължени да се записват пръснати в  17-те села в общината.

Бащата на настоящия кмет на Аврен, който пък е кмет на село Царевци, също от общината, също от ГЕРБ се хвалил на площада на селото, че на трафопост и кравеферма  са регистрирани по  50 техни гласоподаватели от други общини обясниха създателите на сигнала до прокуратурата.

Жалбоподателите желаят незабавно подпомагане на прокуратурата и чакат незабавна инспекция от икономическа полиция, които да привика новите поданици на общината и да ги пита на кой адрес живеят, като са уверени, че множеството от тях освен не знаят адреса си, само че и не могат да намерят къщите в които са регистрирани.
Искат и графологична експертиза, тъй като всички молби за новото жителство са написани от секретарките на кметовете на 17-те села, т.е. имат един същ почерк. 

На процедура новите поданици в кавички обезсмислят изборите в община Аврен.
Схемата се ползва в доста общини, като те получават избиратели-туристи от други свои общини, където изборът не е на кантар.

Например за кмет на Аврен ще гласоподават хора, които живеят в Нови Пазар и варненските ромски махали, които  дори не знаят къде е Аврен.

Друг миг е, че по-голяма част от администрацията  на кметство Аврен живее във Варна, всеки ден пътува на 30 км за сметка на общинския бюджет, а е записана, че живее в общината и  ще гласоподава за досегашния кмет. "

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР